Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

      Iarba de orz pudra

Dr.Nopal

 

Iarba de orz conţine în concentraţie mare şi în proporții necesare pentru organismul uman proteine, minerale, vitamine și enzime. Are conținut ridicat de proteine, minerale și fibre. Se absoarbe mai rapid decât zeama de iarbă de grâu, se eficientizează perfect, aprovizionând astfel organismul cu substanțele nutritive necesare în câteva minute. Se poate utiliza cu rezultate bune şi în cazul curelor de slăbire.

Pudră instant de iarbă de orz 250g

Frunza verde, proaspătă de primăvară a orzului de toamnă este considerată ,,planta cea mai bogată în nutrienti’’

Iarba de orz conține în concentrație mare și în proporții necesare pentru organismul uman proteine, minerale, vitamine și enzime. Are conținut ridicat de proteine, minerale și fibre. Se absoarbe mai rapid decât zeama de iarbă de grâu, se eficientizează perfect, aprovizionând astfel organismul cu substanțele nutritive necesare în câteva minute. Se poate utiliza cu rezultate bune și în cazul curelor de slăbire.

Iarba de orz conține 3 duzine de vitamine și minerale în formă concentrată; este foarte bogată în vitamina A, C, B1, B2, B5 (acid pantoten), B9 (acid folic) și B12 și beta-carotină, conținând vitamina B3, B6, E- și H.

Iarba de orz este bogată în calciu, fier, caliu. Conține minerale ca: natriu, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fosfor.

Se regăsesc în ea 18 aminoacizi (mai multe ca în iarba de grâu), și conține toți aminoacizii esențiali, care nu pot fi produse de organismul uman.

Zeama de iarbă de orz este sursă excelentă de enzime: au fost identificate în ea mai mult de 80 feluri de enzime, dar probabil conține chiar mai mult ca 100 de feluri de enzime.
Conținutul de clorofilă a ierbii de orz este foarte ridicată, având efect antiinflamator.
Celulele noastre, datorită alimentelor conținând clorofilă, se aprovizionează cu mai mult oxigen, deoarece clorofila ajută producerea de hemoglobină, deci ameliorează în mod indirect aprovizionarea cu oxigen a organismului. Clorofila are incredibil de multe efecte benefice, ca de exemplu prospețimea pielii, creșterea energiei celulelor. Sucul proaspăt preparat din ierburi conține deci energia necesară regenerării organismului.
Conținutul ridicat de fibre ajută digestia și funcționarea intestinală.
Carbohidrații săi se absorb încet, asigurând energie pe termen lung.
Iarba de orz conține cantitate mare de acid gras esențial– ex.acid linol.
Este bogat în triptofan, din care creierul produce ,,hormonul de fericire”, numit serotonină.

Efectele benefice ale ierbii de orz

Este potrivită pentru completarea necesarului zilnic de vitamine și minerale. Este un excelent supliment nutritiv pentru cei care mănâncă neregulat, consumă puține legume și fructe proaspete, și sunt supuși unor eforturi fizice și psihice susținute.
Iarba de orz alcalinizează organismul, leagă acidul gastric în exces.
Conținutul ridicat de clorofilă leagă toxinele, și ajută la eliminarea lor din organism. Are efect puternic de detoxifiere. Clorofila are şi rol antiinflamator.
Efectul antioxidant apără organismul de boli, fortifică sistemul imunitar și cardiovascular.
Din 250g pudră de iarbă de orz se pot prepara circa 10 litri de suc.

Mod de utilizare

1-2 lingurițe pe zi în suc de legume, juice sau apă. Sfătuim să utilizați shaker pentru omogenizare.
Pentru copii ½ - 1 lingurițe pe zi.
În limita posibilităților, pentru a avea efectul maxim, să-l bem pe stomacul gol, după care să așteptăm ½ oră fără a consuma nimic altceva, pentru ca elementele prețioase să se poată absoarbe în sânge și să ajungă la fiecare piatră de temelie a corpului nostru, la celule.
Consumul de zeamă de iarbă de orz nu are limite în timp, nu are contraindicații, precum nici cele mai sănătoase alimente nu au limite.

Orzul verde este frecvent recomandat de terapia naturală. El este utilizat în mod curent în tratamentul a mai mult de 40 de afecţiuni, de la cancer, afecţiuni digestive, pulmonare, circulatorii şi până la boli nervoase grave. În mlădiţele de orz verde se dezvoltă una dintre cele mai complexe şi complete compoziţii de minerale şi vitamine care se pot găsi în vegetalele cu valoare terapeutică. O astfel de carte de vizită este suficientă pentru a include orzul verde între remediile ce nu trebuie să lipsească din farmacia verde a casei.

iarba3

Scurtă istorie

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca plantă cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit în medicina tradiţională a mai multor popoare din Europa şi Asia îndepărtată, încă din antichitate.
Studiile moderne asupra proprietăţilor acestei plante încep însă la sfârşitul anilor 80 când un medic şi cercetător japonez, dr. Yoshihide Hagiwara realizează o serie de teste şi cercetări, confirmând şi dintr-o perspectivă ştiinţifică efectele remarcabile ale sucului de orz verde asupra organismului uman. În studiile sale a folosit mai multe sute de plante, în diferite faze de creştere şi l-a analizat amănunţit din perspectiva componenţei chimice şi a efectelor terapeutice. El a descoperit astfel că orzul verde conţine în cantităţi considerabile cele mai valoroase elemente necesare dezvoltării armonioase a corpului omenesc şi totodată este un produs cu efecte terapeutice excelente. Deşi atenţia medicului japonez a fost orientată în mare măsură asupra acţiunii de regenerare celulară şi încetinire a procesului de îmbătrânire, el a remarcat în acelaşi timp şi efecte mai ample asupra organismului, care recomandă sucul de orz verde ca remediu în multe dintre bolile grave. Cercetările şi eforturile sale de a găsi o sursă alimentară care să aibă acţiune enzimatică, de a contracara îmbătrânirea şi îmbolnăvirea, au fost recunoscute de către Fundaţia Internaţională de Medicină Preventivă la conferinţa anuală cu tema “Înfrângerea procesului de îmbătrânire”, din noiembrie 1981 de la Felt Forum. Pentru studiile sale în domeniul nutriţiei şi farmacologiei, pentru ideile şi descoperirile sale, Dr.Hagiwara a primit mai multe distincţii şi premii din partea Guvernului japonez, Asociaţiei de Invenţii a Societăţii Farmaceutice a Japoniei şi din partea diferitelor catedre de medicină din Japonia.

O compoziţie impresionantă

În urma studierii conţinutului de principii active, în diferite faze de creştere ale plantelor de orz, s-a putut constata faptul că planta conţine cele mai bune resurse nutritive necesare organismului uman atunci când atinge înălţimea de 20-30 cm. În acest stadiu, frunzele de orz conţin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), acid nicotinic, vitamina E, vitamina C şi o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide şi clorofilă.
Această compoziţie biochimică a plantei verzi îi conferă un efect curativ remarcabil mai ales prin acţiunea de încetinire a procesului de îmbătrânire celulară, stimularea proceselor de refacere şi obstrucţionarea proliferării celulelor maligne, prin mecanisme încă neelucidate.
Comparativ cu alte plante – care la rândul lor sunt “campioni” în conţinutul de substanţe cu rol terapeutic – orzul verde conţine:
- de peste 250 ori mai multă vitamina A decât lăptuca (salata verde),
- de peste 25 ori mai mult potasiu decât bananele,
- de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele,
- de peste 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele,
- de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul,
- de peste 23 ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decât laptele,
- 2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proporţie de două grame de orz verde sub formă de pudră.

Sucul proaspăt extras din orzul verde constituie fără îndoială forma terapeutică cea mai eficientă din punct de vedere al administrării, dar obţinerea ei poate prezenta şi anumite dificultăţi, mai ales în condiţiile vieţii urbane. Tratamentul cu suc de orz verde trebuie realizat constant, fiind necesară zilnic o cantitate de 50 ml de suc proaspăt. O soluţie pentru cei care au nevoie în mod stringent de acest preparat “viu” este aceea de a cultiva planta chiar în casă, în mai multe ghivece sau tăvi. Pentru aceasta seminţele de orz vor fi înmuiate în apă pentru un interval de 24 de ore după care se însămânţează în pământ şi se stropesc regulat. Extracţia sucului se realizează în momentul în care planta ajunge la o înălţime de 20-30 cm, folosind un storcător prin presare sau blender. În acest ultim caz, frunzele mărunţite ale plantei se amestecă cu puţină apă, se mixează şi în final se strecoară printr-un tifon fin. Reziduul de plantă va fi stors cu putere. În final sucul obţinut va conţine atât apă cât şi sucul proaspăt al plantei şi prin urmare va fi consumat fără a mai fi diluat. Sucul nu se conservă mai mult de 12 ore nici măcar la frigider; el va fi consumat în aceeaşi zi în care a fost extras.
Datorită faptului că nu întotdeauna obţinerea sucului de orz verde este o metodă rapidă şi accesibilă oricui, mai ales pentru cei ce se confruntă cu suferinţe grave, a devenit necesară crearea unui extract care să-şi păstreze proprietăţile în timp şi totodată să fie disponibil în cantităţi suficiente.
Pornind de la această idee, medicul japonez Hagiwara s-a concentrat asupra realizării unui astfel de concentrat natural uşor de păstrat şi administrat. Folosind orez brun şi dextrină în proporţie de 75% în amestec cu suc de orz transformat în pulbere (25%), el a obţinut o pudră care putea fi păstrată timp îndelungat fără a-şi diminua proprietăţile.
Ideea, preluată de doctori şi specialişti germani şi americani, a condus la obţinerea unui extract sub formă de pudră superior celui al doctorului japonez. Este vorba de un extract pur din orz verde, fără dextrină şi orez brun, aproape identic cu sucul proaspăt. Acest tip de pulbere are majoritatea efectelor curative ale sucului proaspăt, diferenţa constând în absenţa unor enzime vii şi a substanţelor cu caracter volatil.
Fie că apelăm la un astfel de extract accesibil sub formă de pulbere sau ne preparăm singuri sucul proaspăt din orz verde, beneficiile vor apărea în scurt timp.

Principalele indicaţii terapeutice ale orzului verde

Înainte de a prezenta bolile în care este recomandat sucul de orz verde, trebuie menţionat faptul că aproape că nu există suferinţă care să nu poată fi ajutată chiar şi într-o mică măsură prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fără a fi un panaceu, orzul verde poate totuşi să acţioneze amplu asupra organismului prin câteva mecanisme simple:
- stimularea drenării toxinelor din corp, datorită conţinutului de clorofilă şi substanţe cu acţiune diuretică şi de drenaj hepatic.
- remineralizarea organismului şi echilibrarea balanţei vitaminelor din organism
- atât oligoelementele cât şi vitaminele intervin în toate liniile metabolice corporale. Datorită lor se poate explica în mare măsură acţiunea complexă pe care planta o exercită asupra pielii, sistemului nervos şi endocrin, în cazul tulburărilor metabolice etc.
În plus, clorofila conţinută în orzul verde generează, sinergic cu celelalte substanţe conţinute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activităţii sistemului cardio-vascular şi respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.
Prin urmare, în acelaşi timp purificator dar şi tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (în bolile grave) în următoarele afecţiuni:
- Boli ale aparatului digestiv: stomatită, anorexie, gastrită, ulcer, pancreatită (adjuvant), colită. Cazurile de gastrită şi ulcer răspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluată în apă.
- Boli hepatice: hepatită virală, adjuvant în ciroză, colecistită. În cazul bolilor hepatice tratamentul se derulează în general pe o perioadă mai lungă de timp (de ordinul lunilor de zile), în care este necesară respectarea strictă a dietei şi folosirea plantelor cu efecte de tonifiere şi decongestionare hepatică.
- Afecţiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper şi hipotensiune arterială, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
- Afecţiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială.
- Afecţiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carenţe de minerale şi vitamine.
- Afecţiuni respiratorii: astm bronşic, bronşită, gripă, viroză pulmonară, TBC pulmonar, rinită alergică.
- Afecţiuni maligne: cancer cu diferite localizări; în aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant preţios care va completa tratamentul dietoterapeutic şi fitoterapeutic adecvat.
- Dereglări hormonale: hiper şi hipotiroidie; pentru aceste tulburări se va asocia cu dietoterapie şi folosirea suplimentară a unor plante medicinale.
- Afecţiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită.
- Afecţiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatită, eczeme; în cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspăt şi extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grăbi considerabil vindecarea, datorită proprietăţilor antiseptice şi cicatrizante ale acestuia.
- Boli ale aparatului reproducător: sterilitate, impotenţă
- Afecţiuni ocular
În cazul persoanelor sănătoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru creşterea vitalităţii, purificarea organismului, amplificarea potenţei, reglarea apetitului, în astenia de primăvară, sau pur şi simplu pentru a face faţă cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.

Modul de administrare

Pulberea de orz verde:
O doză se obţine amestecând 1 linguriţă (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apă sau suc de fructe. Este bine să folosim o apă de calitate cât mai bună (de preferat apă plată sau apă de izvor dar nu apă minerală carbogazoasă sau ceai). Pentru a păstra integral proprietăţile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune în contact cu băuturi fierbinţi.
- În cazul persoanelor care doresc să îşi menţină tonusul şi sănătatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmăresc amplificarea vitalităţii, a potenţei, a capacităţii de concentrare şi focalizare mentală se recomandă administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca, pe stomacul gol.
- În cazul persoanelor care se confruntă cu afecţiuni ce necesită tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra câte o doză de 3 ori pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara) cu 30 de minute înainte de masă, pe stomacul gol.

Sucul de orz verde:
Se administrează numai pe stomacul gol, doza zilnică fiind de 50 ml de suc proaspăt extras. Sucul se consumă în amestec cu 150 ml de apă sau suc de fructe şi nu se mănâncă nimic timp de 30 de minute după administrare. Momentul favorabil pentru administrarea sucului este dimineaţa, după trezire. Sucul se va bea lent, cu înghiţituri mici, fără grabă.

5 beneficii ale sucului de orz verde

Sucul din orz verde combate astenia şi detoxifică organismul

Sucul din orz verde combate astenia şi detoxifică organismul

 Indicat mai ales în această perioadă pentru proprietăţile sale de detoxifiere a organismului, orzul verde are şi efecte anticancer dovedite.
Principala calitate a sucului de orz verde este că ajută la detoxifierea organismului, datorită conţinutului ridicat de clorofilă, substanţă care stimulează „curăţarea" de toxine a sângelui şi a organelor interne. Aşa se explică de ce specialiştii recomandă curele cu extract de orz mai ales primăvara, când organismul trebuie să elimine toxinele pe care le-a acumulat în timpul iernii.
1. Tonic general
Pe lângă efectul detoxifiant, orzul are şi proprietăţi de vitalizare a organismului, datorită conţinutului bogat în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, F, K, PP) şi în minerale (bor, calciu, fier, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, zinc). Specialiştii spun că extractul de orz verde ne poate ajuta să combatem carenţele specifice stilului de viaţă modern: alimentaţie săracă în minerale şi în vitamine şi lipsită de enzime, precum şi activitate fizică redusă.
2. Combate asthenia
Extractul de orz verde este recomandat în această perioadă şi fiindcă substanţa care-i conferă culoarea verde, clorofila, ajută la o mai bună oxigenare a creierului, iar acidul glutamic şi vitaminele cresc puterea de concentrare şi combat stările de oboseală şi neurastenia (stare generală de epuizare fizică şi emoţională), caracteristică acestei perioade. De asemenea, vitaminele din grupul B din compoziţie „gestionează" nivelul de adrenalină şi previn reacţiile nevrotice.
3. Bun pentru digestie
Conţinutul bogat în fibre face din orzul verde un remediu excelent pentru îmbunătăţirea digestiei şi pentru prevenirea constipaţiei. În plus, sucul de orz verde stimulează regenerarea florei intestinale. „Această băutură este recomandată şi în caz de afecţiuni ale stomacului, fiindcă ajută la regenerarea mucoasei gastrice, are efect calmant şi antiinflamator", spune medicul de familie cu competenţe în apifitoterapie Ruxandra Constantina de la Clinica Med-As din Capitală.
4. neutralizează radicalii liberi
Medicii japonezi au descoperit că una dintre cele mai puternice acţiuni ale orzului verde este cea anticancerigenă. Specialiştii din cadrul Centrului de Cercetare Genetică din Japonia au observat că enzimele conţinute de sucul extras din orz verde neutralizează compuşii nitrici, vinovaţi pentru apariţia cancerului. Potrivit acestora, 70% din substanţele cancerigene din aer, apă şi din alimente conţin compuşi nitrici.
În schimb, orzul verde conţine o enzimă, SOD (superoxid dismutază), cu rol puternic antioxidant, protejând celulele împotriva radicalilor liberi şi împotriva radiaţiilor. Este bine de ştiut că, pe măsură ce îmbătrânim, organismul nostru produce tot mai puţin SOD.„Orzul verde conţine o concentraţie mare de SOD, care scade nivelul stresului oxidativ, fiind utilă în caz de cancer, indiferent de tipul lui.
Sucul de orz verde poate fi administrat concomitent cu chimioterapia şi cu radioterapia, deoarece stimulează măduva osoasă să producă anticorpi, intervine în procesele de detoxifiere şi creşte funcţia imunitară a organismului. Astfel, în caz de cancer (leucemii, cancer ovarian, mamar, pancreatic, de piele), orzul verde încetineşte procesul de formare sau de creştere a tumorilor", menţionează medicul Ruxandra Constantina.
5. Restabileşte pH-ul organismului
Extractul din orz restabileşte şi echilibrul acido-bazic al organismului. Din cauza unei alimentaţii deficitare, acest echilibru este perturbat şi astfel apar numeroase afecţiuni. De exemplu, atunci când pH-ul devine acid, apar oboseala, lipsa de energie, tulburările la nivelul căilor respiratorii sau infecţiile urinare recidivante. Specialiştii spun că sucul de orz verde are acelaşi pH ca şi laptele matern şi are capacitatea de a echilibra alcalinitatea organismului.

Ştiai că ....

- amestecul de săruri minerale şi de clorofilă din orzul verde determină regenerarea celulelor hepatice? De aceea, sucul de orz verde este indicat şi persoanelor care au probleme cu alcoolul.
- acidul gama linoleic din compoziţia orzului are proprietatea de a scădea nivelul colesterolului rău? În plus, acizii aminaţi întârzie apariţia senzaţiei de foame şi, de aceea, specialiştii recomandă curele cu această plantă supraponderalilor şi obezilor.
- sucul de orz verde creşte fertilitatea, datorită izoflavonelor, iar arginina din compoziţie este recunoscută mai ales pentru stimularea fertilităţii masculine?

Poate fi preparat acasă

Orzul verde se poate folosi sub formă de suc, de pudră sau de comprimate. Sucul se găseşte gata preparat în magazinele bio sau putem să-l preparăm noi înşine din boabe de orz pe care le plantăm. Firelor de 15-30 de centimetri le tăiem tulpinile pe care le introducem apoi în storcător. Sucul astfel obţinut se bea zilnic, diluat cu 50-100 ml de apă, timp de trei-patru săptămâni, în cure de două ori pe an: primăvara şi toamna. Sucul se bea la temperatura camerei, cu înghiţituri mici. Se poate folosi şi pudra de orz verde, o lingură de pudră la 150-200 ml de apă. Specialiştii spun însă că dozele depind de afecţiunea de care suferim.

 

 

Copyright © 2009 - 2012     SC The Golden Shore SRL    Toate drepturile rezervate.